• home
 • video
 • pas verschenen

  Moedige Siskevicius gaat viraal: "Mensen willen video aan hun kinderen laten zien"

  Binnenkort een fanclub voor Siskevicius in ons land?

  Het verhaal van Roubaix-held Evaldas Siskevicius, de renner die weigerde de handdoek te gooien, ging gisteren viraal. De renner van Delko-Marseille kreeg al heel veel berichten van mensen die zijn doorzettingsvermogen bewonderen. "Het is hartverwarmend", vertelt hij. En hij blijkt ook een verleden in België te hebben.

  Siskevicius: "Telefoon staat roodgloeiend"

  Vanuit de bezemwagen was Sporza zondag getuige van de ongelooflijke tocht van Evaldas Siskevicius. De Litouwer staat officieel niet in de uitslag, maar reed puur op wilskracht toch zijn Parijs-Roubaix uit. De video veroverde het internet. "Mijn telefoon staat sindsdien roodgloeiend", vertelt hij.

  "Ik heb nog lachend tegen mijn vrouw gezegd dat ik een secretaresse nodig zou hebben om op alle berichtjes te antwoorden. Het is echt hartverwarmend. Mensen die ik niet ken zeggen dat ik een voorbeeld ben en dat ze de video aan hun kinderen zullen laten zien. Dat is toch speciaal. Dan heb ik toch iets goeds gedaan."

  "Ook mijn ploeg was heel blij. Mijn ploegleider stuurde een bericht om te zeggen dat dit helemaal paste bij de spirit van ons team."

  Gisteren reed Siskevicius alweer Parijs-Camembert. "Grappig genoeg heb ik daar een beetje hetzelfde verhaal meegemaakt. Ik reed lek op 50 kilometer van de finish en verloor veel tijd. Ik kwam weer bij de bezemwagen terecht, maar heb de wedstrijd uitgereden."

  "Een supportersclub in België? Dat zou super zijn!"

  Waar droomt Siskevicius nog van in zijn wielercarrière? "Ik heb nu Parijs-Roubaix en Parijs-Nice al een paar keer gereden. Eerlijk gezegd zou ik nu graag eens proeven van een grote ronde, liefst de Ronde van Frankrijk. Hopelijk lukt het ons team Delko-Marseille volgend seizoen."

  Na de video lanceerden een paar landgenoten op Facebook het idee om een supportersclub in België op te richten. "Dat zou super zijn. Ik heb in het begin van mijn carrière nog in België gewoond, in Desselgem. Dat was echt een fijne tijd. Soms mis ik het nog wel."

  Herbeleef hieronder nog eens de tocht van Siskevicius: