Ga naar de inhoud

meest recent

Organisator Brabantse Pijl: "Minuut stilte en ploeg op eerste rij"

 di 10 april 2018 11:30
De Brabantse Pijl wordt woensdag gereden.
Veranda's Willems-Crelan, de ploeg van de betreurde Michael Goolaerts, neemt woensdag deel aan de Brabantse Pijl. Hoe pakt de organisatie zo'n situatie aan? "We gaan er zeer respectvol mee om", klinkt het.

Minuut stilte

"We gaan respectvol om met de situatie. We zullen alles een beetje matigen. Bij de ploegenvoorstelling zal Veranda's Willems-Crelan als laatste team op het podium verschijnen", vertelt Pascal Demol, koersdirecteur van de Brabantse Pijl, aan Sporza.

"Om 12.30u zal er een minuut stilte zijn op de Grote Markt van Leuven. Vervolgens is er de officieuze start met een plaatselijke ronde in Leuven, waarbij de ploeg van Michael Goolaerts het peloton zal aanvoeren tot kilometerpaal nul. Dat zal een zeer bizar gevoel geven. Bij het officiële vertrek zal nog een minuut stilte volgen."

"De nachtmerrie van elke organisator"

"We proberen ons altijd zo goed mogelijk voor te bereiden op veiligheid, maar sommige zaken heb je helaas niet in de hand, zoals zondag in Parijs-Roubaix", vervolgt Pascal Demol.

"Ik heb het gelukkig zelf nog niet meegemaakt. De laatste edities van de Brabantse Pijl moest niemand afgevoerd worden met een ziekenwagen. Dat is de nachtmerrie van elke organisator. Ik zou niet graag in de schoenen van de organisatie van Parijs-Roubaix staan."

"Betere communicatie tussen medische diensten en commissarissen?"

Na het tragische overlijden van Michael Goolaerts werden vraagtekens geplaatst bij de beslissing om Parijs-Roubaix zondag niet stil te leggen. Wat is de stelling van Patrick Demol? Moet er een overlegmoment komen met andere koersdirecteurs en organisatoren?

"Wij waren zondag nog op ons parcours aan het werken en vroegen ons ook af wat we zouden doen. Elke situatie is anders. Wat is de beschikbare informatie op dat moment? In hoeverre is een valpartij minder ernstig, ernstig of dramatisch?"

"Artsen zijn specialisten. Misschien moet er een betere communicatie zijn tussen de medische diensten en de wedstrijdcommissarissen, die het sportieve in de hand hebben."