• home
 • video
 • pas verschenen

  Küng tijd out na kaakoperatie, ook Trentin en Langeveld in lappenmand

  Stefan Küng in actie in de Ronde van Vlaanderen.

  Stefan Küng (BMC) is gisteren succesvol geopereerd aan zijn kaak na een val in Parijs-Roubaix. De Zwitser staat wellicht 6 weken aan de kant. Ook Matteo Trentin en Sebastian Langeveld liepen breuken op in de Helleklassieker.

  Küng kwam tijdens Parijs-Roubaix al vroeg in de wedstrijd ten val. De ploegmaat van Greg Van Avermaet kreeg ter plaatse 6 hechtingen in zijn kin om de wonde te sluiten. Na verdere onderzoeken in het ziekenhuis van Roubaix werd een kaakbreuk vastgesteld.

  De 24-jarige Zwitser ging gisteren onder het mes en kan nu aan zijn revalidatie beginnen. BMC-arts Max Testa: "Stefan mag over enkele dagen op de hometrainer beginnen te fietsen. We verwachten hem over vijf tot zes weken terug."

  Lendenwervelbreuk voor Trentin, neus- en sleutelbeenbreuk bij Langeveld

  Ook Matteo Trentin had zich als outsider een andere koers voorgesteld. De Italiaan van Mitchelton-Scott kwam hard ten val op de kasseistrook Haveluy à Wallers op zo'n 100 km van de finish. Hij kreeg een korset om zijn nek en werd met een wervelbreuk afgevoerd naar het ziekenhuis. Hoe lang Trentin out is, is nog niet duidelijk.

  Sebastian Langeveld (EF-Drapac), de nummer drie van vorig seizoen, brak dan weer zijn neus en sleutelbeen bij diezelfde valpartij vlak voor het Bos van Wallers.

  Langeveld en Trentin (achtergrond) waren betrokken in dezelfde valpartij: