Ga naar de inhoud

Renner Michael Goolaerts (23) sterft na hartstilstand

Michael Goolaerts overleed op 23-jarige leeftijd.

De wielerwereld is in rouw: Michael Goolaerts is na zijn hartstilstand en val in Parijs-Roubaix overleden in het ziekenhuis van Rijsel. Dat heeft zijn ploeg Veranda's Willems-Crelan bekendgemaakt.

Michael Goolaerts kwam zondag op de tweede kasseistrook van Parijs-Roubaix ten val. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en met de helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Rijsel. Daar is hij vanavond overleden.

"Met enorme verslagenheid melden wij het overlijden van onze renner en vriend Michael Goolaerts", klinkt het in een communiqué. "Hij overleed zondagavond 8 april omstreeks 22u40 in het ziekenhuis in Rijsel in het bijzijn van zijn familie en geliefden, naar wie onze gedachten van medeleven momenteel uitgaan."

"Hij overleed aan een hartstilstand, waarbij alle verdere medische hulp niet kon baten."

"Er zal voorlopig geen verdere communicatie volgen. We willen nu de nabestaanden van Michael de ruimte geven om dit tragische verlies te verwerken." 

Snel nadat het trieste nieuws bevestigd was, betuigden tal van renners en wielerteams hun medeleven. Ook UCI-voorzitter David Lappartient kwam met een reactie. "In naam van de Internationale Wielerunie UCI en de hele wielerwereld, wil ik mijn meest oprechte deelneming betuigen aan de familie, aan het team en aan de naasten van Michael Goolaerts, die ons deze dag veel te vroeg verlaten heeft."

Vorige week nog in de vlucht in de Ronde van Vlaanderen

Michael Goolaerts werd in 2017 na een stageperiode bij Lotto-Soudal prof bij Veranda's Willems-Crelan. Dit voorjaar liet hij zich regelmatig opmerken in steun van kopman Wout van Aert. In Dwars door West-Vlaanderen eindigde hij als 9e, in Kuurne-Brussel-Kuurne was hij 20e. 

De tweedejaarsprof kwam voor het eerst aan de start in Parijs-Roubaix. Afgelopen zondag maakte hij deel uit van de ontsnapping die 100 kilometer lang de Ronde van Vlaanderen kleurde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.