• home
 • video
 • pas verschenen

  Peiper: "Wat ontmoedigd door de dominantie van Quick-Step"

  Allan Peiper wil Van Avermaet in Roubaix in een zetel zetten.

  0 / 0
  Allan Peiper, performance manager van BMC, heeft bij Christophe Vandegoor vooruitgeblikt naar Parijs-Roubaix. "Nu zullen de maskers afvallen, want in Roubaix kan je je niet verschuilen." De dominantie van Quick-Step vindt de Australiër "ontmoedigend, want er lijkt niets aan te doen."

  Peiper: "In Roubaix zullen we zien hoe goed Greg écht is"

  Het klassieke voorjaar verliep voor Peiper nog niet zoals de Australiër van BMC dat gewild had. Van Avermaet reeg de ereplaatsen aan elkaar, maar winnen zat er niet in voor het Amerikaanse team. Waaraan ligt dat?

  "Dat is een samenloop van omstandigheden. Soms valt het weer tegen, zoals in de Omloop Het Nieuwsblad en de Strade Bianche. Maar wat vooral speelt, is dat het niveau van de concurrentie over de hele lijn hoger ligt. In wielrennen heb je ook een tikkeltje geluk nodig."

  Toch kijkt Peiper ook in eigen boezem, al zijn er geen twijfels over zijn Belgische kopman. "In de E3 Harelbeke hebben we een paar steken laten vallen. Een andere tactiek zou die dag een andere uitslag teweeg hebben gebracht."

  "Maar Greg had vorig seizoen een super voorjaar en wordt daardoor wat meer geviseerd, dat is normaal. Hij staat er elke koers en rijdt goed. Parijs-Roubaix is een andere wedstrijd dan de Ronde van Vlaanderen. De maskers zullen afvallen, want je kan je niet verschuilen. Dan zullen we zien hoe goed Greg echt is."

  "Dit seizoen zijn de omstandigheden anders dan vorig jaar."

  Van Avermaet wint telkens de sprint van de achtervolgende groep. Dat wil zeggen dat hij goed is, maar niet super. Peiper ziet dat echter anders.

  "Ik ga niet zeggen dat hij niet super is. Dit seizoen verlopen de koersen gewoon anders dan vorig jaar. In 2017 gingen ze in Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem telkens met een klein groepje naar de streep. Greg won de sprint iedere keer, zelfs tegen Sagan. "

  "Dit jaar sprinten er 40 renners voor de zege in Gent-Wevelgem en ook in Het Nieuwsblad kwamen ze in een grote groep over de finishlijn, hoewel er natuurlijk wel eentje voorop was (Valgren Andersen, red). Neen, het zijn andere omstandigheden dit jaar."

  "Willen Van Avermaet zondag weer in een zetel zetten."

  Van Avermaet verdedigt zondag zijn titel. Hij geeft zelf aan zonder stress toe te leven naar de kasseienklassieker. Zit hij zonder pech zondag gewoon vooraan?

  "Vorig jaar zat hij zelfs mét pech nog vooraan. Hij kwam terug en won nog. Greg had toen wel Daniel Oss nog die vooraan reed. Zo’n voordeel had hij nog niet veel gehad. Het was nu eens zijn beurt om in het wiel te zitten, terwijl anderen achter zijn ploegmaat moesten aanrijden. Hopelijk kunnen we dit seizoen eenzelfde situatie creëren en Greg in een zetel zetten."

  "Het mooie aan de koers is dat je moet knokken voor een zege"

  Quick-Step is de ploeg van het voorjaar. Ook Peiper kan de dominantie van het Belgisch team niet ontkennen. "We zijn een beetje ontmoedigd op dit moment, want er lijkt niets aan te doen. Iedere ploeg kijkt momenteel op dezelfde manier naar Quick-Step, ze zijn oppermachtig."

  "Het is wel zo dat Quick-Step gecentreerd is rond klassieke renners en sprinters, terwijl wij focussen op klassieke renners en grote rondes. Wij hebben een andere visie."

  Op de vraag waarom de kopmannen van de andere teams niet samenwerken, verrast Peiper met zijn antwoord. "Het is hoe dan ook moeilijk om tegen zo’n blok te koersen. Als je het Quick-Step-team ontleedt, zie je 3 à 4 renners die al een grote koers gewonnen hebben."

  "Het mooie aan de koers is dat je moet knokken voor een zege. Het is ook geen doel om Quick-Step te kloppen of een samenzwering tegen hen op te zetten. Dat is niet de bedoeling van koers. Elke renner wil winnen voor zijn ploeg. Van Avermaet gaat niet samenspannen met een Sagan om hem te helpen Quick-Step te verslaan."

  Bekijk het interview met Allan Peiper hier: