• home
 • video
 • pas verschenen

  Een-tweetje voor Wanty-Groupe Gobert in Ronde van de Sarthe

  Guillaume Martin heeft zijn solovlucht in de Ronde van de Sarthe succesvol af kunnen ronden. Xandro Meurisse maakte even later de triomf voor Wanty-Groupe Gobert compleet. Martin houdt aan zijn solo ook de leiderstrui over.

  Na twee sprintetappes moest er tijdens de derde rit geklommen worden. Onder impuls van sprinter Coquard ontstond een vroege vlucht van vier, met daarbij onze landgenoot Thomas Deruette. Die slaagde erin de bergtrui te veroveren.

  In de lokale ronden werden de vier vluchters teruggegrepen en ontstond een spervuur aan nieuwe ontsnappingspogingen. Onder meer de Franse favoriet Calmejane, vorig jaar eindwinnaar, toonde zich erg aanvalslustig.

  De beslissing viel pas in de slotronde door een duoaanval van Martin en Meurisse. Diep in de finale gooide Martin zijn West-Vlaamse ploeggenoot nog af. Meurisse kon wel de achtervolgers nog afhouden.

  Uitslag rit 3

  1. Guillaume Martin (Fra) - 199 km in 5u25'01"
  2. Xandro Meurisse op 12"
  3. Andrea Vendrame (Ita) - 24"
  4. Clément Venturini (Fra) - z.t.
  5. Lilian Calmejane (Fra)
  6. Quentin Pacher (Fra)
  7. Thomas Degand
  8. Matthieu Ladagnous (Fra)
  9. Pierre Rolland (Fra)
  10. Mauro Finetto (Ita)

  Stand na rit 3

  1. Guillaume Martin (Fra) - 14u51'36"
  2. Xandro Meurisse op 16"
  3. Justin Jules (Fra) - 24"
  4. Romain Combaud (Fra) - 28"
  5. François Bidard (Fra) - 29"
  6. Andrea Vendrame (Ita) - 30"
  7. Quentin Jauregui (Fra) - 32"
  8. Thomas Sprengers - 33"
  9. Clément Venturini (Fra) - 34"
  10. Wilmar Paredes (Col) - z.t.