• home
 • video
 • pas verschenen

  Becker stelt voor: "2 winnende sets en 1 dag minder Daviscup"

  Eind jaren 80 won Boris Becker de Daviscup 2 keer met Duitsland.

  Voor de Duitse tennislegende Boris Becker hoeft er niet te veel gesleuteld worden aan het competitieformat van Daviscup. "We mogen passie niet vervangen door geld", vindt hij

  In augustus stemt de Internationale Tennisfederatie (ITF) over een nieuwe Daviscup. De landencompetitie voor mannen wordt waarschijnlijk een toernooi van een week op een vaste locatie.

  Voor Boris Becker is dat geen must. "De Davisbeker bestaat bijna 125 jaar en alle spelers willen nog steeds deze trofee winnen. Dat is geen toeval", zegt hij aan de vooravond van de kwartfinale Spanje -Duitsland.

  Becker won de Daviscup in 1988 en 1989. "Het is fantastisch om die wedstrijden als speler mee te maken", getuigt hij. "Die passie mogen we niet vervangen door wat geld. Het is uniek aan de Daviscup dat er wedstrijden voor eigen publiek en op verplaatsing zijn."

  "Misschien kunnen er wel wat aanpassingen doorgevoerd worden", stelt Becker voor. "Zoals met 2 winnende sets spelen in plaats van 3 en vrijdag laten vallen als speeldag. Dat laatste is al het geval in de Fed Cup."

  Duitsland tennist in een arena tegen Spanje: