• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan: "Als andere renners niet meewerken, zal Quick-Step alles winnen"

  Peter Sagan hoopt op meer samenwerking tegen het blok van Quick-Step.

  Peter Sagan moest in de Ronde van Vlaanderen tevreden zijn met een zesde plek. De wereldkampioen moest het hoofd buigen voor de dominantie van Quick-Step. "Quick-Step heeft een heel goed team", zei hij na de wedstrijd. "De andere ploegen zullen beter moeten samenwerken."

  In de Ronde van Vlaanderen was het opnieuw feest voor Quick-Step met een zege van Niki Terpstra. Peter Sagan bleef teleurgesteld achter. "Quick-Step heeft de hele wedstrijd gecontroleerd", vertelde hij achteraf aan de ploegbus. "Ze hebben de koers snel opengebroken en zo brachten ze de andere teams en de andere favorieten in moeilijkheden."

  "Quick-Step heeft veel goeie renners en heeft daardoor altijd een aantal kaarten in handen. Het heeft een mooie race gereden."

  "De andere teams zouden wat meer moeten samenwerken. Ik ben niet de enige renner die ze moeten kloppen. Er rijden 200 jongens mee. Ik denk dat de andere ploegen een vergissing maken door zich alleen op mij te focussen. Als ze dat blijven doen, zal Quick-Step alles winnen."