• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere tegen Terpstra: "Niet met champagne spuiten! Dat loopt fout af"

  Terpstra en zijn vrienden heffen het glas.

  Een winnaar heeft veel vrienden. Niki Terpstra gisteren dus ook na zijn triomf in de Ronde van Vlaanderen. De gulle Nederlander kreeg telefoon van zijn moeder en betrok zelf zijn hele ploeg in de hulde. Maar met champagne spuiten, bleek niet zo'n goed idee.

  Mama Terpstra belt haar zoon

  Felicitaties bij de vleet. Ook van het thuisfront. Plots krijgt Niki Terpstra in Oudenaarde een smartphone in zijn handen geduwd. "Je moeder!", zegt Terpstra's vrouw Ramona. Terpstra: "Hey ma, hey hey. Dank je, dank je, dank je..."

  Met champagne spuiten doen ze niet bij Quick-Step Floors

  's Avonds bouwde Quick-Step Floors een feestje met de hele ploeg en entourage. Niki Terspstra speechte in het Engels. Op een bepaald moment wilde de winnaar de champagne laten spuiten, maar ploegmanager Patrick Lefevere riep hem tot de orde.