• home
 • video
 • pas verschenen

  Oliver Naesen staat zondag aan de start van de Ronde

  Oliver Naesen verkent de hellingen met Tony Gallopin.

  0 / 0
  Belgisch kampioen Oliver Naesen kan zondag de Ronde van Vlaanderen rijden. Dat laat zijn ploeg AG2R weten. Naesen was woensdag op zijn knie gevallen in de voorbereidingswedstrijd Dwars door Vlaanderen.

  Positieve verkenning

  Gisteren zat Oliver Naesen nog met twijfels. Hij had niks gebroken en ook geen kneuzingen opgelopen in Dwars door Vlaanderen, maar 100 procent voelde zijn linkerknie nog niet aan. "Het zal pijn doen, maar met koersen kan ik niets kapotmaken", vertelde Naesen aan onze reporter.

  Vandaag kon de Belgische kampioen alles nog een keer uitproberen tijdens de verkenning van de Ronde van Vlaanderen. De test draaide positief uit. Samen met zijn ploeg AG2R hakte hij de knoop: zondagochtend staat hij in Antwerpen aan de start van de Ronde van Vlaanderen.

  Naesen reed Vlaanderens Mooiste al 3 keer: in 2015 (35e), 2016 (22e) en 2017 (23e). Vorig jaar kwam hij samen met Peter Sagan en Greg Van Avermaet ten val in de finale.

  De Rondeploeg van AG2R:

  1. Oliver Naesen
  2. Stijn Vandenbergh
  3. Gediminas Bagdonas (Lit)
  4. Rudy Barbier (Fra)
  5. Nico Denz (Dui)
  6. Julien Duval (Fra)
  7. Tony Gallopin

  Beelden: Naesen verkent de Ronde