• home
 • video
 • pas verschenen

  "De Lauwerkrans van Nafi Thiam" is sportfoto van 2017

  Nafi Thiam is blij met haar prestatie op de zevenkamp in Götzis.

  De jonge fotograaf Jasper Jacobs heeft de Nikon Press Photo Award 2018 gewonnen in de categorie sport. Hij schoot het kiekje van een triomfantelijke Nafi Thiam op de zevenkamp in Götzis in mei vorig jaar.

  De jury vond dat Jacobs de olympische kampioene "op een haast goddelijke manier" in beeld bracht met zijn foto "De lauwerkrans van Nafi Thiam" voor het persagentschap Belga.

  "De opzwiepende vlechtjes vormen als het ware een moderne versie van de lauwerkrans, al eeuwenlang hét symbool van de overwinnaars", klonk het. De foto kwam ook als beste uit de bus voor de Publieksprijs.

  Thiam was top op de prestigieuze zevenkampmeeting in Oostenrijk: met 7.013 punten werd ze de 4e vrouw die de kaap van 7.000 punten rondde. Het leverde haar de titel van Wereldatlete van het Jaar en die van Sportvrouw van het Jaar in België op.

  604 foto's van 86 fotografen

  Voor de Nikon Press Awars stuurden 86 fotografen 604 foto's in. Nikon maakte er een top 15 per categorie van, waarna een 7-koppige professionele jury de winnende nieuwsfoto en sportfoto koos. 

  Tweet: