• home
 • video
 • pas verschenen

  Stuyven kopman voor de Ronde: "Mis nog beetje geluk om te winnen"

  Jasper Stuyven dokkerde vandaag al eens over de kasseien.

  0 / 0

  Jasper Stuyven dokkerde vandaag al eens over de kasseien.

  Omdat John Degenkolb zich nog steeds niet 100 procent voelt, is Jasper Stuyven het speerpunt van Trek-Segafredo in de Ronde. "Quick-Step heeft de sleutel in handen", zegt hij.

  Na een doorregende editie van Dwars door Vlaanderen, konden de renners van Trek-Segafredo hun koerstenue laten drogen tijdens een zonnige verkenning van de Ronde van Vlaanderen. "We doen het op vraag van Degenkolb, die de finale wou opfrissen", zegt ploegleider Dirk Demol.

  "Het gaat de goede richting uit met Degenkolb, hij zal klaar zijn voor Parijs-Roubaix. De Ronde zal echter nog een week te vroeg komen. Stuyven is zondag de kopman. Hij bevestigt dat hij op de rand van de echte doorbraak staat."

  "Voorlopig steekt er geen favoriet bovenuit. Iedereen kan rap rijden, maar niemand heeft een supersnelle dag. Door de aanhoudende koude worden de spieren misschien wat geblokkeerd."

  Stuyven: "Door koude nog niet supergevoel gehad"

  Ook Stuyven is tevreden dat de zon een keer schijnt. "Het slechte weer kruipt wel in de kleren, waardoor ik nog niet het supergevoel heb gehad."

  "Maar voorlopig gaat het goed en doe ik in elke wedstrijd mee. Misschien heb ik nog een beetje geluk of een iets betere dag nodig om op dat hoogste trapje te staan. Er komen nu twee mooie wedstrijden aan, maar zeker niet de gemakkelijkste."

  "Het is duidelijk dat iedereen op hetzelfde niveau hangt. Niemand steekt erbovenuit, dus het kan een speciale koers worden. Quick-Step heeft de sleutel in handen."

  Stuyven: "Tevreden over voorjaar, maar het mag altijd meer"

  Tweet: