• home
 • video
 • pas verschenen

  Alejandro Valverde niet in de Rondeselectie: "Last van vermoeide benen"

  Alejandro Valverde proefde gisteren van de kasseien in ons land.

  0 / 0

  Alejandro Valverde proefde gisteren van de kasseien in ons land.

  Het ziet er niet naar uit dat Alejandro Valverde zondag ook de Ronde van Vlaanderen meepikt. De 37-jarige toprenner staat niet op de lijst van Team Movistar.

  Alejandro Valverde nam gisteren deel aan Dwars door Vlaanderen. De Spaanse toprenner twijfelde nog of hij zondag ook de Ronde van Vlaanderen zou meepikken, maar daar past de 37-jarige Spanjaard toch voor. Valverde staat dus niet op de startlijst van Team Movistar en kiest voor de GP Miguel Indurain in Noord-Spanje op zaterdag.

  "De Ronde is een koers waaraan ik graag eens zou deelnemen. We hebben er lang over nagedacht, maar ik heb toch besloten terug te keren naar Spanje. Na enkele zware koersen heb ik last van vermoeide benen. De GP Miguel Indurain is ook een moeilijke koers, maar niet zo zwaar als de Ronde", laat de 37-jarige renner nog weten.

  Bennati out, Erviti kopman

  Imanol Erviti rijdt Vlaanderens mooiste wel. Hij start zondag in Antwerpen als kopman van de Spaanse formatie. Twee jaar geleden reed Erviti naar een 7e plaats in Oudenaarde. Dit jaar wordt de Ronde van Vlaanderen zijn eerste wedstrijd in ons land.

  Daniele Bennati moet verstek laten gaan voor de Vlaamse hoogmis. De Italiaanse sprinter van Movistar heeft zijn linkervoet gebroken.

  De selectie van Team Movistar voor de Ronde van Vlaanderen:

  • Jorge Arcas (Spa)
  • Carlos Barbero (Spa)
  • Nuno Bico (Por)
  • Hector Carratero (Spa)
  • Imanol Erviti (Spa)
  • Nelson Oliveira (Por)
  • Jasha Sütterlin (Dui)

  VIDEO: Valverde maakt indruk op de Kruisberg

  Alejandro Valverde koerste gisteren niet anoniem mee in Dwars door Vlaanderen. In tegendeel, op de Kruisberg voerde hij de schifting door. Yves Lampaert, de latere winnaar, was bij de pinken en schoof meteen mee.

  FOTO: Valverde in Dwars door Vlaanderen