• home
 • video
 • pas verschenen

  Wuyts over Armstrong: "Ik geraakte niet opgewonden over zijn komst"

  Armstrong zakt niet af naar de Ronde.

  De Ronde van Vlaanderen krijgt geen bezoek van Lance Armstrong. "Ik ergerde me er wat aan dat hij nu al geroepen werd", reageert commentator Michel Wuyts. "Maar ik denk niet dat hij de controverse uit de weg gaat."

  "Ik dacht bij mezelf: kom eens terug over 5 jaar"

  "Het laat me eigenlijk koud", reageert Michel Wuyts in De wereld vandaag op de afzegging van Lance Armstrong. "Ik geraakte niet opgewonden van zijn komst."

  "Opgewonden is misschien een foute uitdrukking. Ik ergerde me er wat aan dat hij nu al geroepen werd. Ik dacht bij mezelf: kom eens terug over 5 jaar, als de wind wat gaan liggen is en als de rechtszaken achter de rug zijn, want er komt nog behoorlijk wat op hem af."

  Gaat Armstrong de controverse uit de weg? "Ik denk niet dat het daar om gaat. Het gaat blijkbaar om een ernstige situatie in de familiale sfeer. Als het om een familiaal drama gaat, dan is dat natuurlijk zeer begrijpelijk. Ik denk niet dat iemand als Armstrong door controverse weerhouden wordt. Hij is een en ander ontgroeid."

  "Vreesde dat het niet over de koers zou gaan"

  Door de afmelding van Lance Armstrong kan er deze week dus vooral over de koers gepraat worden. "Dat was mijn grote vrees", reageert Michel Wuyts.

  "Ik was ervan overtuigd dat een grote meute van buitenlandse persmensen op het bezoek van Armstrong zou afkomen. Hij is en blijft een figuur, controversieel of niet."

  "Het is een figuur met een stevig verleden, waar misschien een nieuwe waarheid zou kunnen worden uitgepuurd. Hij zou veel pers aangetrokken hebben en dat was wellicht meegenomen voor Flanders Classics."

  "Daar had ik een probleem mee. Ik dacht: de mannen om wie het echt moet gaan - Van Avermaet, Vanmarcke, Sagan, Benoot, ... - gaan een bijrol spelen. Dat is bij dezen opgelost."