• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  André Greipel moet een kruis maken over zijn voorjaar

  André Greipel herstelt de komende weken van een zware schouderoperatie.

  André Greipel (35) is met succes geopereerd aan zijn linkersleutelbeen. Koersen zit er niet meer in tijdens het voorjaar. "De komende weken zullen in het teken staan van rust en revalidatie", vertelt de Duitse kopman van Lotto-Soudal.

  "Hoopte op een mirakel"

  André Greipel had zaterdag gehoopt om voor de zege te kunnen sprinten in Milaan-Sanremo, maar de Duitser kwam ten val in de afdaling van de Poggio. 

  "Ik voelde meteen dat mijn sleutelbeen gebroken was", vertelt Greipel. "Als renner hoop je altijd op een mirakel, zodat je toch kan starten in de komende klassiekers, maar mijn hoop was snel de kop in gedrukt."

  "De komende weken zullen in het teken staan van rust en revalidatie. En ik zal de ploeg wel eens komen aanmoedigen tijdens de koers. Helaas hoort dit ook bij het leven van een renner."

  "Ging zo vlot over Cipressa en Poggio"

  André Greipel geloofde in zijn kansen. "De eerste ontgoocheling is al wat weggeëbd, maar het klopt dat ik nog nooit zo vlot over Cipressa en Poggio ben geraakt", legt hij uit.

  "Deze keer was het niet de klim van de Poggio die me genekt heeft, maar wel de afdaling. Ondanks een valpartij in de eerste bevoorrading en een achtervolging op de Turchino voelde ik mij heel goed."

  "Tussen Cipressa en Poggio reden we nog met vijf renners van onze ploeg op de voorste rijen, om in een ideale positie de Poggio op te draaien. Na de top had ik nog Jasper De Buyst en Jens Debusschere bij me."

  "Uiteraard is de jump van Nibali een straf nummer. Met de wind op kop dergelijke solo uit de benen schudden: chapeau! Maar ik had immens graag gesprint op de Via Roma."

  "De wedstrijd verliep ideaal voor de sprinters, de zon was er tijdens de twee laatste wedstrijduren doorgekomen en ik ben nog nooit zo goed in conditie geweest in functie van de klassiekers. Maar het heeft niet mogen zijn."

  10 bouten

  Gisteren ging André Greipel onder het mes. Dokter Toon Claes zette de complexe breuk vast met een plaatje en 10 bouten.

  Greipel: "De dokter zei me dat het een moeilijke, maar geslaagde ingreep was. Mijn sleutelbeen was in verschillende stukjes gebroken."

  "De komende week moet ik sowieso de fiets langs de kant laten. Daarna kan ik afhankelijk van de pijn opnieuw beginnen te fietsen op de rollen. De komende weken kan ik geen wedstrijden betwisten, dus probeer ik geduldig te zijn en niks te overhaasten."

   

  De ploeg leeft mee met André: