Ga naar de inhoud

meest recent

Dumoulin lijkt wel vervloekt in 2018: val dwingt hem tot opgave in Tirreno

 za 10 maart 2018 12:38
Dumoulin stond 9e in het klassement.
Pechvogel Tom Dumoulin (Sunweb) heeft het strijdtoneel verlaten van Tirreno-Adriatico. De Nederlander kwam ten val in de koninginnenrit, maar liep geen breuken op.

Pech, ziekte en val

Mark Cavendish kende al zijn portie pech in 2018, maar ook Tom Dumoulin heeft de wielergoden momenteel niet aan zijn zijde.

In de Ronde van Abu Dhabi fnuikte mechanische pech in de tijdrit zijn klassementsambities. Net voor de Strade Bianche werd de Nederlander ziek.

Dumoulin reed de spectaculaire koers over grindwegen uit op de 21e plaats, maar door de koude en de regen kreeg hij last van keelpijn. De wereldkampioen tijdrijden begon ziek aan de Tirreno, maar hield zich staande op de 9e plaats in het klassement.

Totdat Dumoulin vandaag in een afdaling ten val kwam. "Tom liep verschillende schaafwonden op aan zijn borst, hand, arm en been", meldt Team Sunweb. "Maar er zijn geen breuken vastgesteld. Hij  zal nu enkele dagen rust nemen voordat hij weer op zijn trainingsfiets kan."

Sunweb meldde de opgave op Twitter

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Dumoulin klaagt vooral over borst en ribben"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.