• home
 • video
 • pas verschenen

  Wiggins haalt fel uit naar rapport: "Het is een heksenjacht"

  Wiggins haalt fel uit naar het rapport.

  0 / 0
  Een Brits rapport brengt Bradley Wiggins en zijn ex-werkgever Team Sky weer in nauwe schoentjes. De Britse Tour-winnaar van 2012 reageert als door een wesp gestoken. "Of ik durf te zweren dat ik niet valsgespeeld heb? 100 procent."

  Het rapport van de commissie Cultuur, Media en Sport laat uitschijnen dat Bradley Wiggins en Team Sky een "ethische lijn" hebben overschreden. Het document beweert dat Wiggins een corticosteroïde gebruikt heeft om er "tijdens de koers voordeel uit te halen".

  Wiggins nam zelf contact op met de BBC om zijn versie van de feiten te geven. "Op geen enkel moment hebben wij in mijn carrière die ethische lijn overschreden", stelt de Brit.

  "Iemand probeert me te besmeuren", vertelt Wiggins, die naar eigen zeggen het onderwerp van een "heksenjacht" is, waarbij ook zijn kinderen niet gespaard worden. "Het is een levende hel."

  "Als ik iemand vermoord zou hebben, dan zou ik meer rechten hebben dan in dit proces. Ik weet niet wat de beweegreden van de bron in het rapport is. Het gebruik kwam er uit medische noodzaak."

  "Ik moet met de gevolgen leven. Het is een kwaadaardige aantijging door een anonieme bron. Wie is die bron dan? Kom naar buiten. Dit is een serieuze zaak."

  "Of ik durf te zweren dat ik niet valsgespeeld heb? 100 procent. Ik heb hard gewerkt. Dat je dit deze sport aandoet, dat is het ergste waar je van beschuldigd kan worden."