Ga naar de inhoud

meest recent

Strade Bianche-wegen kleuren nog witter door sneeuw, maar modder op komst

 di 27 februari 2018 11:23
Het sneeuwt in Siena en omstreken.
Ook in Italië is Koning Winter in het land. De grindstroken van de Strade Bianche zijn momenteel versierd met een wit laagje sneeuw. Maar er is nog meer onheil in aantocht.

Regen voorspeld tijdens Strade Bianche

De Strade Bianche staat garant voor feeërieke plaatjes. Bij droog weer verplaatsen de renners zich in een stofwolk over de beruchte witte grindstroken.

Maar zaterdag zou het wel eens anders kunnen zijn. Door een winterprik ligt er momenteel een laagje sneeuw langs de stroken. En komende nacht zal het kwik zelfs zakken naar -10 graden celsius. 

Maar vanaf vrijdag schiet de temperatuur de hoogte in en maken de regenwolken hun intrede. Ook zaterdag, de dag van de Strade Bianche, wordt er regen voorspeld.

Worden de grindwegen omgetoverd tot een modderpapje? Dan mag wereldkampioen veldrijden Wout van Aert zich in de handen wrijven. Sporza zendt de wedstrijd zaterdag live uit (vanaf 12.25u).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een stofferige Strade Bianche lijkt veraf