• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert test fiets voor Roubaix in Samyn, Van Aert test kasseien in Hel

  Wout van Aert (r) kreeg gids Stijn Devolder (l) mee in de Hel van het Noorden.

  Zowel Philippe Gilbert als Wout van Aert droomt van Parijs-Roubaix dit jaar. En doen daar alles aan. De man van Quick-Step Floors - die op 8 april nog maar zijn tweede Helleklassieker zal rijden - testte vandaag een fiets uit in Le Samyn. Debutant Van Aert verkende de echte kasseien in Noord-Frankrijk.

  Opmerkelijk: op zijn 35e heeft Gilbert nog maar 1 keer Parijs-Roubaix gereden: in 2007 werd hij voor Française des Jeux 52e. Sindsdien paste de koers niet in zijn Ardense schema, maar in de nadagen van zijn carrière wil hij graag nog het monument van Roubaix winnen.

  De GP Samyn vandaag legde speciaal dit jaar extra kasseien in zijn 50e editie. Gilbert maakte van die gelegenheid gebruik om zijn fiets voor Parijs-Roubaix uit te testen. Dat liep niet helemaal optimaal: Gilbert maakte heel de tijd koers vooraan in een vluchtersgroep, maar moest op 60 kilometer van de streep toch - ietwat hoofdschuddend -van fiets wisselen met mechanische pech.

  Tweet fietswissel Gilbert:

  Van Aert dokkert over kasseien met gids Devolder

  Wout van Aert is een debutant in Parijs-Roubaix. De compagnie van ploegmaat Stijn Devolder van Crelan-Charles - een ervaren rot op de Vlaamse en Noord-Franse wegen - was dan ook meer dan welkom. Met zijn tweetjes dokkerden ze over enkele kasseistroken.

  Van Aert had wél een goed gevoel, vertelde hij aan onze collega's van VTM. "Het was een goeie verkenning. Ik ben een eerste keer over heel wat stroken gereden. Het was plezant."

  De wereldkampioen veldrijden maakte indruk in de Omloop zaterdag. Hoe verteerde hij dat? "Ik voelde me vandaag alweer goed. Ik ben geschrokken van de aandacht die mijn prestatie van zaterdag met zich meebracht. Het is leuk om zo aan mijn nieuwe avontuur te beginnen. Dat geeft vertrouwen." Dat kan Van Aert zaterdag al laten zien in de Strade Bianche.

  Tweets van Crelan-Charles over Van Aerts verkenning: