• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens: "Leuk dat ik mijn goede benen kan laten zien in de Omloop"

  Wellens etaleerde zijn goede vorm in de Ruta del Sol.

  0 / 0

  Wellens etaleerde zijn goede vorm in de Ruta del Sol.

  Tim Wellens staat morgen voor de eerste keer aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad, met ambities. "Al vind ik kasseien niet zo leuk", zegt de man in vorm bij Lotto-Soudal. Ook Tiesj Benoot kijkt uit naar het Vlaamse openingsweekend. "Ik kan de kat uit de boom kijken terwijl de ogen meer op Tim gericht zullen zijn."

  Tim Wellens is een van de meest verrassende namen op de startlijst van de Omloop Het Nieuwsblad. Volgens manager Marc Sergeant besliste Wellens om mee te doen omdat hij gecharmeerd was door de nieuwe finale. "Ik denk dat dat al beslist was voor de finale bekend was", zegt Wellens.

  "Ik ging sowieso de Omloop rijden, omdat dit een periode is waarin ik altijd goed ben. Ik vind het leuk dat ik mijn goede benen kan laten zien. Het is mooi meegenomen dat de finale zwaarder is geworden en dat het een finale is die ik ken uit de Binckbank Tour."

  Toch is de 26-jarige renner geen fan van kasseien. "Het is niet zo leuk. Ik vind het wel leuk als er een gootje is waar ik in kan rijden. Maar het is niet zo dat er heel veel kasseien zijn en kasseien bergop zijn ook leuker dan vlakke kasseien."

  "Eenmalig? Zullen zien hoe het zaterdag meevalt"

  Wellens toonde alvast zijn goede vorm in de Ruta del Sol, waar hij een rit won en de eindzege pakte. "Het is een mooie overwinning omdat er veel mooie namen aan de start stonden. Het deed wel deugd om de Ruta del Sol te winnen. Het is een mooie wedstrijd en het niveau ligt hoog."

  Staat Wellens daardoor aan de start als absolute kopman bij Lotto-Soudal, op gelijke hoogte met mannen als Van Avermaet? "Ik moet de meeting van de ploeg nog hebben, maar Van Avermaet staat nog 2 trappen hoger."

  "Het is een feit dat ik heel goede benen heb momenteel. In een koers als de Omloop zijn het vooral de benen die tellen. Positionering is ook heel belangrijk, maar op het einde komt iedereen tot zijn recht en dat is man tegen man."

  Is de deelname van Wellens aan de Omloop een eenmalig feit? "We zullen zien hoe het zaterdag meevalt. Dan kunnen we nog zien wat we doen. Wanneer ik tevreden ben? Als iemand van de ploeg wint en ik er alles heb uitgehaald. Een resultaat is moeilijk te zeggen."

  Benoot: "Kan de kat uit de boom kijken"

  Tiesj Benoot is net terug van hoogtestage in de Sierra Nevada. Hoe schat hij zijn paraatheid in ten opzichte van de voorbije jaren? "Fysiek weet ik niet, maar mentaal is het iets spannender dan de voorbije jaren", zegt hij. "Ik heb de voorbije weken niet meer gekoerst. Het is een beetje inschatten hoe de concurrentie is. Dat is wel wat spannender, maar voor de rest ben ik er mentaal klaar voor."

  "Ik ken de streek rond Ninove wel goed. Ik heb het parcours ook nog een keer verkend. Voor de rest blijven het bekende wegen. Het is niet ver van huis en mijn vriendin is van Ninove."

  Is Benoot samen met Wellens medekopman? "Dat is iets dat we kunnen delen. Tim heeft bewezen dat hij super is, ik heb er zelf geen problemen mee om te zeggen dat hij een stapje boven Jens (Debusschere) en mij staat."

  "Het is ook een positie waarin ik graag koers. Ik kan de kat wat uit de boom kijken en het moment afwachten terwijl de ogen meer op Tim gericht zullen zijn. Dat is iets waar we als ploeg van moeten profiteren."