• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Oostenrijkse Gasser ontneemt Anderson met laatste sprong 2e goud

  Anna Gasser is de regerende wereldkampioene in de big air.

  Anna Gasser is de eerste olympische kampioene in de big air. De Oostenrijkse wachtte tot het allerlaatste moment om Jamie Anderson, de winnares in de slopestyle, te onttronen. Een verdiende titel voor Gasser, die ook al in de kwalificaties toonde dat ze de beste was.

  Jamie Anderson is de koningin van de slopestyle, waarin ze vorige week voor de tweede keer op een rij met het goud aan de haal ging. Een 3e gouden plak op de big air, dat voor het eerst op het programma stond, zag de Amerikaanse uiteraard wel zitten.

  In de kwalificaties draaide het nog niet voor Anderson, maar in de finale ging het wel uitstekend. Iedereen krijgt 3 sprongen, waarvan de beste 2 resultaten tellen. Anderson flirtte bij haar eerste pogingen met de 90 punten en kwam zo autoritair aan de leiding.

  Maar Anna Gasser, die de big air bij de vrouwen de laatste jaren domineerde, wist dat ze met een enorme sprong op het einde toch nog naar de hoogste plek op het podium kon springen. Gasser pakte uit met een double cork 1080 en wist bij haar landing al dat het binnen was.

  Uitslag big air vrouwen
  1.Anna Gasser (Oos)185.00
  2.Jamie Anderson (VS)177.25
  3.Zoi Sadowski Synnott (NZe)157.50
  4.Reira Iwabuchi (Jap)147.50
  5.Sina Candrian (Zwi)140.25
  6.Silje Norendal (Noo)131.50
  7.Yuka Fujimori (Jap)122.75
  8.Miyabi Onitsuka (Jap)119.00
  9.Spencer O'Brien (Can)113.25
  10.Julia Marino (VS)93.25
  11.Jessika Jenson (VS)40.50
  12.Laurie Blouin (Can)39.25

  VIDEO: Gasser weet meteen na haar sprong dat ze goud heeft