• home
 • video
 • pas verschenen

  Sporza zendt finale van 3 WT-koersen bij de vrouwen live uit

  Coryn Rivera won vorig jaar de Ronde voor vrouwen.

  Wielerliefhebbers zijn bij Sporza aan het juiste adres. De VRT zal dit voorjaar ook de finales van Driedaagse Brugge-De Panne, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen uitzenden.

  De finales van Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen zullen dus ook op de Sporza-kanalen te bekijken zijn.

  Gent-Wevelgem voor vrouwen wordt uitgezonden op Eén, net voor de koers bij de mannen. De Ronde voor vrouwen komt op Canvas.

  Ook voor een rechtstreeks verslag van de derde WorldTour-koers voor vrouwen in Vlaanderen, de Driedaagse Brugge-De Panne, kunt u bij Sporza terecht.

  “Flanders Classics wil traditiegetrouw een belangrijke rol blijven spelen in de opwaardering van het vrouwenwielrennen. Deze visibiliteit op de openbare omroep is van onschatbare waarde voor het vrouwenwielrennen en is andermaal een stap in de goede richting”, vertelt Wouter Vandenhaute, Flanders Classics-CEO.

  Flanders Classics stelde zijn klassiekers vanavond voor

  • In Gent-Wevelgem rijden de rensters vanaf dit jaar net als hun mannelijke tegenhangers over de half-verharde “Plugstreets”.
  • De Brabantse Pijl krijgt op 11 april voor het eerst een vrouweneditie in en rond de Vlaams-Brabantse gemeente Gooik. Het is de voormalige ‘Pajot Hills Classic’ die van datum wisselt met Dwars Door Vlaanderen en vanaf 2018 door het leven zal gaan als De Brabantse Pijl voor ‘Elite Vrouwen’.
  • Flanders Classics zet in 2018 niet alleen méér in op vrouwenwielrennen, maar neemt ook de podiumceremonie onder handen. Vanaf 24 februari zit de huldiging voor alle Flanders Classics-voorjaarswedstrijden in een moderner, strakker jasje waarbij de laureaten bij de mannen én de vrouwen nog meer in de spotlights worden geplaatst.
  • Flanders Classics en de VRT pakken tijdens de uitzending uit met professionele en overzichtelijke grafieken en data. Kijkers zullen tijdens de live-uitzending geïnformeerd worden over wattages, hartslagen van de renners en tijdsverschillen. Dit is het gevolg van een samenwerking met Velon.

  Flanders Classics pakt uit met eigen hymne en clip: