• home
 • video
 • pas verschenen

  Rel bij Koreaanse schaatsvrouwen, petitie eist schorsing van 2 rotte appels

  Noh moet afhaken en zal daar na de race op afgerekend worden.

  Het zit er bovenarms in het Koreaanse schaatskamp. Na de ploegenachtervolging lieten 2 vrouwen zich laatdunkend uit over hun falende collega. Nu willen ze in Korea dat deze 2 rotte appels voorgoed uit de mand worden gehaald.

  Park Ji Woo, Kim Bo Reum en Seon-Yeong Noh waren de 3 Koreaanse vrouwen die de ploegenachtervolging mochten rijden. Het werd een deceptie, omdat Noh het tempo van haar landgenoten niet kon volgen.

  Terwijl Noh huilend op het middenplein zat, gaven Park en Kim een interview voor de Koreaanse tv waarin ze hun collega afvielen. "We gingen goed, maar aan het eind...", zei Kim, terwijl ze veelbetekenend snoof. "Er was plots een grote kloof achter ons."

  Het interview blijkt nu maar het topje van de ijsberg te zijn, want Noh zou voortdurend gepest worden. Ze zou ook links gelaten worden door Kim en Park, die nauwelijks met haar wilden trainen.

  Petitie met 200.000 handtekeningen

  In Zuid-Korea is een storm van protest ontstaan na de uitlatingen van Kim en Park. Er is een petitie opgestart om de twee schaatssters onmiddellijk huiswaarts te sturen en hen zelfs nooit meer voor Korea te laten schaatsen. In nauwelijks 24 uur werd die al meer dan 200.000 keer ondertekend.

  "Het is een nationale schande dat mensen met een persoonlijkheidsprobleem ons land mogen verdedigen op de Olympische Spelen. We willen dat Kim en Park nooit meer voor Korea mogen uitkomen."