• home
 • video
 • pas verschenen

  De strafste momenten van week 1 in PyeongChang: de verbazing en ontroering van Lammens

  Spanning troef bij de slopestylekwalificaties in het kamp van Smits.

  De eerste week in PyeongChang zit erop. We vroegen aan onze mannen ter plaatse wat hun 3 strafste momenten waren. Gisteren was het de beurt aan Marc Willems, dit is de keuze van Stefaan Lammens.

  De 3 van Lammens:

  Monden vallen open van verbazing bij stunt van Ledecka in super-G

  De Tsjechische Ester Ledecka, eigenlijk een snowboardkampioene, won heel verrassend goud op de super-G in het alpineskiën. Ik was erbij. Ik heb nog nooit zo veel monden tegelijk zien openvallen van verbazing als toen. Heerlijk moment!

  Ontroering na de spanning bij mama Smits

  Seppe Smits stond vol spanning bij ons te wachten op zijn al dan niet kwalificatie voor de finale van het slopestyle. De opluchting was enorm en het daaropvolgende moment met mama ontroerend. Dit is waarom sport vaak zo mooi is.

  De laatsten zullen de eersten zijn, ook dat zijn de Spelen!

  De Mexicaanse langlaufer Madrazo finishte op de 15 km vrije stijl bijna een halfuur later dan de winnaar. Bij zijn aankomst werd hij door de massa toegejuicht alsof hij gewonnen had.

  Het grappige is dat ik al op weg was naar onze auto en plots vanaf de straat een langlaufer met Mexicaanse vlag z’n laatste meters zag afleggen. Ik dacht echt dat ik iets gemist had. Voor de zekerheid keek ik nog eens naar het scorebord om te zien of Cologna toch wel gewonnen had. Pas achteraf kwam ik te weten dat het om die Mexicaan ging. Als laatste toegejuicht worden als een held: ook dat zijn Olympische Spelen.