• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische Massey is MVP op talententoernooi: "Waardering voor jeugdwerking"

  Billie Massey.

  De jongste Belgian Cat Billie Massey heeft afgelopen weekend hoge ogen gegooid op een oefenkamp in Los Angeles. "Voor een 17-jarige speelt ze al op een hoog niveau", zegt bondscoach Philip Mestdagh.

  Ook al MVP op het EK U18

  Voor de 17-jarige Billie Massey lijkt er een mooie toekomst weggelegd. Afgelopen zomer won ze met de jonge Belgian Cats het EK voor -18-jarigen (foto) en werd ze uitgeroepen tot MVP van het toernooi.

  De piepjonge Massey kreeg vorig weekend opnieuw de titel van MVP, op een prestigieus toernooi voor grote talenten georganiseerd door de FIBA, NBA en WNBA.

  "Het is heel leuk om te horen dat er voor onze jeugdwerking eindelijk waardering komt van buiten België", zegt bondscoach Philip Mestdagh. "Eigenlijk zijn we nog niet zo slecht bezig."

  Mestdagh: "Ze mag geen stappen overslaan"

  Ook over Billie Massey steekt Mestdagh de loftrompet op. "Deze erkenning is een volgende stap in haar ontwikkeling", zegt de bondscoach van de Belgische basketbalvrouwen (foto). "Voor een 17-jarige speelt ze al op een hoog niveau."

  Is Massey de nieuwe Ann Wauters of Emma Meesseman? "Qua speeltype hangt ze wat tussen Wauters en Meesseman. Ze heeft wel gestalte, maar ze is geen 1m95. En er zijn nog werkpunten, haar sprintsnelheid kan nog beter."

  "Billie is heel leergierig. Ik hoop dat ze haar voetjes op de grond houdt en blijft voortwerken met haar coaches. Het is belangrijk dat dat ze geen stappen overslaat."

  Mestdagh riep de 17-jarige Massey ook al op bij de Belgian Cats. "Om sterker te zijn in de breedte en met het oog op de toekomst", zegt Mestdagh. "We mogen haar nog niet opzadelen met prestatiedruk. Het is een talent waarmee we voorzichtig moeten omspringen."