• home
 • video
 • pas verschenen

  Kai Alaerts: "Top 30 is ambitieus, maar ik denk wel realistisch"

  Kai Alaerts leeft ontspannen naar de slalom toe.

  Kai Alaerts moet nog enkele dagen wachten voor hij op zijn 28e zijn olympische debuut mag maken op de slalom. "Stress? Daar heb ik zelden last van."

  Zonder coach

  Met gemengde gevoelens en een paar prikken naar de Belgische bond reisde Kai Alaerts af naar Zuid-Korea. "Mijn Oostenrijkse coach mocht helaas niet mee en ik train mee met de Belgen, zoals de ploeg mij heeft opgedragen", zegt hij.

  "Ik stuur nu na elke training video's door naar mijn coach. Die analyseert die dan, maar ik krijg pas de volgende dag feedback. Als hij hier was geweest, had ik die feedback natuurlijk meteen gekregen. Ik moet me dus aanpassen."

  "Ik moet me ook neerleggen bij de trainer die ons door de federatie is opgedragen. Hij doet zeker zijn best en probeert alles in orde te brengen voor ons, dus op dat vlak mag ik niet klagen."

  Programma/uitslagen Kai Alaerts
  nummerdaguitslaglink
  slalomdonderdag 22 februariout verslag 

  "Ik zie mensen rondlopen met stress en denk: waarom?"

  Donderdag komt Alaerts in actie op de slalom, tot dan kan hij zich bezighouden met enkele trainingsruns. "Ik heb het nog niet helemaal door. Ik zie hier veel mensen rondlopen met stress en ik denk dan: waarom?"

  "Ik denk dat de stress nog wel zal komen, maar ik heb daar in mijn hele carrière nog maar een paar keer last van gehad voor een wedstrijd."

  Alaerts heeft een ambitieus doel: in de top 30 eindigen bij de eerste run, zodat hij bij de tweede run als een van de eersten mag starten.

  "Dat wordt zeer moeilijk, maar ik denk dat het realistisch is. Het gevoel is er in ieder geval. In januari skiede ik mijn beste wedstrijd van de laatste 2 jaar. Ik wil alleen nog wat constanter zijn. Niet elke run zit juist."