• home
 • video
 • pas verschenen

  Freestyler Braaten gaat met het goud aan de haal in de slopestyle

  Braaten was de voorbije jaren ook al succesvol op de X Games.

  Oystein Braaten heeft voor de 8e Noorse gouden medaille gezorgd. Hij hield in het freestyle skiën in de slopestyle de Ameriaakn Goepper, de bronzen medaille van Sotsji, net af. De Canadees Beaulieu-Marchand eindigde als derde.

  In de kwalificaties namen we niet alleen afscheid van de laatste 2 wereldkampioenen, maar ook van de Zweed Harlaut, die onlangs met goud op de X Games zijn vorm nog had getoond.

  De weg lag zo open voor de Amerikaan Kenworthy om bij afwezigheid van titelverdediger Christensen op te schuiven van het zilver naar het goud. Maar Kenworthy, die na Sotsji uit de kast kwam en sindsdien een mediafiguur is in de VS, kon zijn kansen door een zware bloeduitstorting en een gebroken duim niet voluit verdedigen.

  Ook de Zwitser Ragettli (berucht door zijn bijzondere trainingen) en de Zweed Wester - allebei top in de kwalificaties - faalden in de finale. Dat deed Oystein Braaten niet. Hij werkte bij zijn eerste van drie runs al meteen zo'n oefening af waar de concurrentie schrik van kreeg. Nick Goepper kon voor Amerika nog zilver veroveren, maar een 1-2-3 zoals 4 jaar geleden zat er nooit in.

  Uitslag freestyle slopestyle (mannen)
  1.Oystein Braaten (Noo)95.00
  2.Nick Goepper (VS)93.60
  3.Alex Beaulieu-Marchand (Can)92.40
  4.James Woods (GBr)91.00
  5.Teal Harle (Can)90.00
  6.Evan McEachran (Can)89.40
  7.Andri Ragettli (Zwi)85.80
  8.Ferdinand Dahl (Noo)76.40
  9.Elias Ambühl (Zwi)73.20
  10.Jonas Hunziker (Zwi)66.20
  11.Oscar Wester (Zwe)62.00
  12.Gus Kenworthy (VS)35.00