• home
 • video
 • pas verschenen

  Dit is curling tot in de perfectie: Zwitserland scoort prachtig met laatste worp

  Bij elk curlingspel is de laatste worp cruciaal.

  Bij curling is het de bedoeling om op het einde van elk spel jouw steen het dichtst bij de roos te leggen. Dat het spel met de laatste worp nog helemaal kan keren, wordt perfect geïllustreerd door de Zwitser Benoit Schwarz.

  Op het einde van dit spel ligt alle druk op de schouders van de Zwitser Benoit Schwarz. Hij ziet dat Canada 3 stenen dichter bij de roos heeft liggen dan de eerste steen van Zwitserland. Dat geeft Canada recht op 3 punten en zou hen op weg zetten naar de zege.

  Maar door een welgemikte worp kaatst Benoit de Canadese stenen weg en plaatst hij de Zwitserse steen pal in het midden. Hij omspeelt daarbij ook netjes twee Canadese 'guards'. 1 punt voor Zwitserland, 0 voor Canada. Curling prachtig in beeld gebracht.

  Zwitserland wint de wedstrijd met 8-6. 

  "Weltklasse gespielt. Wahnsinn!"