• home
 • video
 • pas verschenen

  Van een Koreaans ziekenhuis naar olympisch zilver

  Mathilde Gremaud hangt in de blauwe lucht van de PyeongChang.

  De Zwitserse freestyleskiester Mathilde Gremaud is een taaie tante. Een dag na een stevige val op training sprong ze in Zuid-Korea naar een olympische medaille.

  "Hoofdpijn"

  Gisteren eindigde de dag van Mathilde Gremaud in het ziekenhuis. De 18-jarige Zwitserse was tijdens een training op haar rug gevallen.

  "Ik weet niet meer wat er juist gebeurd is", vertelde Gremaud. "Plots stopte ik met draaien. Ik landde op mijn rug en ik had hoofdpijn."

  In het ziekenhuis moest Gremaud onder de scanner. Als bij wonder kreeg ze groen licht voor de slopestylecompetitie van vandaag.

  En die verliep prima voor Gremaud. Haar eerste run was meteen goed voor 88.00. Het leverde de Zwitserse freestyleskiester een zilveren plak op. Gremaud viel nog een keer, maar ditmaal zonder erg.

  Het goud ging naar haar 27-jarige landgenote Sarah Höfflin. Zij vloog bij haar laatste poging naar de topscore 91.20.

  Net op tijd fit voor PyeongChang

  De zilveren plak was een flinke opsteker voor Mathilde Gremaud. Een jaar geleden had ze een zware knieblessure opgelopen. Tijdens een een fotosessie scheurde ze de kruisband van haar linkerknie. Gremaud raakte op het nippertje fit voor de Olympische Spelen. Het vervolg van het verhaal kent u.