• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Moioli bezorgt Italië eerste snowboardgoud in spectaculaire crossfinale

  Michela Moioli schreeuwt het uit, achter haar vallen ze.

  De Italiaanse Michela Moioli heeft in een rechtstreeks duel titelhouder Eva Samkova afgetroefd in de snowboardcross. VS-veterane Lindsey Jacobellis greep andermaal naast de titel. Frankrijk pakte weer een crossmedaille met de 16-jarige Julia Pereira de Sousa Mabileau.

  Moioli was een van de favorieten op de eindzege. Ze staat op kop in de wereldbeker en won dit seizoen al 4 manches. In de finale ging ze voorbij halfweg de sterk vertrokken Jacobellis voorbij.

  Voor de 32-jarige Amerikaanse was het weer niks. In Turijn 2006 was ze op weg naar goud, maar door een domme showsprong vlak voor de finish, viel ze en was zilver haar deel.

  De meervoudige wereldkampioene kon die blunder niet goedmaken in Vancouver (5e) en Sotsji (7e). Bij haar wellicht laatste kans eindigde ze op de meest ondankbare plaats.

  Moioli schoot naar voren op het eind, achter haar werd er bij de laatste landing gevallen in de strijd om de medailles. Na goud voor Frankrijk bij de mannen met Pierre Vaultier was er zilver voor de 16-jarige Mabileau. Samkova pakte vallend nog het brons.

  Bekijk de finale:

  Uitslag snowboardcross vrouwen
  1.Michela Moioli (Ita)
  2.Julia Pereira de Sousa Mabileau (Far)
  3.Eva Samkova (Tsj)
  4.Lindsey Jacobellis (VS)
  5.Chloe Trespeuch (Fra)
  6.Alexandra Jekova (Bul)