• home
 • video
 • pas verschenen

  Langlaufer Langer (66e): "Nu 4 jaar voorbereiden op Spelen in Peking"

  Thierry Langer maakte zijn olympisch debuut.

  0 / 0

  Thierry Langer maakte zijn olympisch debuut.

  In PyeongChang kon Thierry Langer vrede nemen met zijn resultaat op de 15 kilometer langlaufen. "Als we zo blijven voortwerken, wordt dit een positief verhaal", reageerde Langer bij Sporza.

  Langer: "Meer toeschouwers dan bij biatlon"

  Thierry Langer (26) maakte in PyeongChang zijn olympisch debuut. De langlaufer uit de Oostkantons eindigde 66e op de 15 kilometer, op 4'01"1 van winnaar Dario Cologna.

  "Ik kan leven met dat resultaat", zegt Langer, die ook geregeld aan biatlon doet. "Ik heb alles gegeven. Dankzij de zon waren de omstandigheden om te langlaufen ideaal. Enkel de wind blies nog redelijk hard."

  "Het was fantastisch om mijn olympisch debuut te maken. Anders dan in het biatlon waren er heel veel toeschouwers tijdens het langlaufen. Het was een geweldige sfeer. Ik heb me goed geamuseerd."

  "België is nu eenmaal geen grootmacht in langlaufen"

  Dat Langer net niet in de 1e helft eindigde, vindt hij niet zo erg: "België is nu eenmaal geen grootmacht in het langlaufen. We hebben nog tijd nodig om ons te ontwikkelen."

  "Nu hebben we 4 jaren om ons voor te bereiden op de Winterspelen in Peking. Als we zo blijven voortwerken, zal dat een positief verhaal worden", besluit Langer.