• home
 • video
 • pas verschenen

  Snowboarder Hernandez krijgt bebaard gezicht op lichaam na medaille

  Hernandez viert hier, nog zonder getatoeëerd gezicht, met de Spaanse vlag.

  Snowboarder Regino Hernandez had voor zijn wedstrijd gewed met zijn coach. Bij medaillewinst zouden beiden elkaars bebaard gezicht op hun lichaam laten tatoeëren. Wel, hij won een bronzen medaille.

  Regino Hernandez (26) deed ook al mee aan de Winterspelen in Vancouver en Sotsji. Daar slaagde hij er niet in een prijs te pakken. Nu is het dus wel raak in PyeongChang. De Spaanse snowboarder leek medaillewinst blijkbaar nogal onwaarschijnlijk te vinden.

  Voor zijn race ging hij een weddenschap aan met zijn coach. Als hij op het podium stond, zouden hij én zijn coach een tatoeage van elkaars bebaard gezicht op hun lichaam laten zetten. Die afspraak zullen de twee heren nu moeten nakomen, want Hernandez won een bronzen medaille. Historisch, want het is nog maar de 3e medaille ooit voor Spanje op de Winterspelen.