• home
 • video
 • pas verschenen

  Poels timet zijn inspanning het beste en verslaat Wellens op slotklim

  Voor Poels is het de eerste zege van het seizoen.

  0 / 0
  Wout Poels heeft de tweede rit in de Ruta del Sol (2.BC) gewonnen. De Nederlander van Team Sky was de beste op de korte, maar steile slotklim naar La Guardia de Jaén. Tim Wellens werd 3e op 2 seconden, Chris Froome 7e.

  De Spanjaard Diego Rubio (Burgos) bleef op de laatste beklimming van de dag als enige over van een vroege vlucht. Hij werd ei zo na omver gereden door een motorrijder op de slotklim maar bleef toch recht. 

  Tim Wellens ging als eerste voorbij Rubio. Met nog anderhalve kilometer te gaan reed hij bijna vijf seconden weg van een elitegroepje met onder meer Mikel Landa, Wout Poels en Luis Leon Sanchez. 

  Bij het ingaan van de slotkilometer versnelde Poels. Wellens kon even volgen, maar kraakte even later toch. Poels reed onbedreigd naar zijn eerste zege van het seizoen, al had hij helemaal boven wel maar twee seconden overschot op Sanchez en Wellens.

  Chris Froome, ploegmakker van Poels, kon bergop niet mee met de besten en bolde uiteindelijk als 7e over de finishlijn, op bijna een halve minuut van de Nederlander, die ook de nieuwe leider is.

  Wellens: "Een geslaagde test"

  Tim Wellens reageerde nuchter, maar tevreden op zijn derde plaats. "Het was een mooie slotklim en iedereen wist dat het lastig zou worden", zei Wellens aan Sporza. "We hebben heel de dag hoog tempo gereden om de vluchters terug te pakken en in het begin van de slotklim reed iedereen verdedigend uit angst voor de stijgingspercentages."

  "Op het laatste kwamen we met een klein groepje vooruit en konden we sprinten voor de zege. Iedereen is op zijn plaats terechtgekomen. Poels speelde het slim door de sprint te lanceren. Daardoor had hij in de laatste 300 meter wat meer snelheid. Maar hij was ook de betere."

  "Een derde plaats in de Ruta del Sol is zeker mooi en ik ben tevreden, maar het is niet hetzelfde als een derde plaats in Parijs-Nice. Het was een geslaagde test. Zeker als je ziet wie voor en achter mij eindigt."

  Uitslag rit 2:

  1. Wout Poels (Ned) - 140km in 3u38'04"
  2. Luis Leon Sanchez (Spa) - 2"
  3. Tim Wellens
  4. Mikel Landa (Spa) - 4" 
  5. Jakob Fuglsang (Den)
  6. Marc Soler (Spa) - 17"
  7. Chris Froome (GBr) - 27"
  8. Mikel Bizkarra (Spa) - 34"
  9. Amaro Manuel Antunes (Por) -38"
  10. Jelle Vanendert 

  Stand na rit 2:

  1. Wout Poels (Ned)
  2. Luis Leon Sanchez (Spa) - 2"
  3. Tim Wellens
  4. Mikel Landa (Spa) - 4"
  5. Jakob Fuglsang (Den)
  6. Marc Soler (Spa) - 17"
  7. Chris Froome (GBr) - 27"
  8. Mikel Bizkarra (Spa) - 34"
  9. Amaro Manuel Antunes (Por) -38"
  10. Jelle Vanendert