• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen over Froome: "Niet de normale gang van zaken"

  0 / 0
  Chris Froome rijdt de Ruta del Sol en dat zorgt voor verdeelde reacties in het peloton. "Het kamp dat vindt dat hij niet mag starten is groter dan het kamp dat vindt dat hij het recht heeft om te starten", denkt Tim Wellens.

  Oliver Naesen vindt het moeilijk om zich uit te spreken over de zaak. "Ik weet niet of hij een positieve test afgelegd heeft of dat het gewoon abnormale waarden waren. Zelf zou ik sowieso niet mogen starten in dit geval", vertelt Naesen.

  "Het is niet echt de normale gang van zaken. Als je met de auto 3x sneller rijdt dan toegelaten en je wordt geflitst, dan nemen ze ook je rijbewijs af. Dan moet je 5 maanden later niet rondrijden met het idee dat de camera misschien slecht was. Dat is een beetje hetzelfde."

  "Het is geen epo, maar het is wel een foute test. Voor de man in de straat lijkt het op een positieve test. Opnieuw slecht nieuws uit het wielrennen dus en dat kan onze sport echt wel missen."

  Wellens: "Kennen de ware toedracht niet"

  "Het is moeilijk om een mening te geven in deze zaak", vindt ook Tim Wellens. "Wij kennen de ware toedracht niet en lezen ook alleen maar wat er in de krant staan. Ik zou me hier toch niet zo prettig voelen als ik in Chris Froome zijn schoenen stond. Ik weet ook niet of ik wel zou starten in zijn plaats."

  "Ik denk dat het kamp dat vindt dat hij beter niet zou starten groter is dan het kamp dat vindt dat hij het recht heeft om hier te koersen."

  "Zelf wil ik in de Ruta del Sol eens testen hoe ver ik al sta, maar de echte belangrijke koersen komen pas vanaf Parijs-Nice. Ik wil proberen met de allerbeste benen aan de start te komen in de Ardense klassiekers, want die liggen mij het best. Hopelijk kan ik eens een overwinning boeken."