• home
 • video
 • pas verschenen

  Greg Van Avermaet bijt in het zand in Oman

  Greg Van Avermaet werd geklopt door Nathan Haas.

  0 / 0

  Greg Van Avermaet werd geklopt door Nathan Haas.

  Greg Van Avermaet heeft nipt naast de overwinning gegrepen in de tweede etappe van de Ronde van Oman. Nathan Haas won de rit en wordt ook leider.

  Rit twee van de Ronde van Oman trok de heuvels in. Tijdens de 168 kilometer stonden 4 beklimmingen op het menu. Vier renners kozen voor de lange vlucht.

  Ondanks een maximale voorsprong van om en bij de 4 minuten was het duidelijk dat de ritwinnaar uit het peloton zou komen. Daar nam BMC veel werk op zich, in dienst van olympisch kampioen Greg Van Avermaet.

  Toen laatste vluchter Irizar gegrepen werd, voerde Astana het tempo op bij de laatste beklimming. Kort na die helling vormde zich onder impuls van Niki Terpstra de goeie vlucht. De Nederlander trok ten aanval en kreeg zo'n 15 renners mee, waaronder zijn ploegmaat Dries Devenyns en Van Avermaet.

  In de sprint van dat compacte groepje bleek Nathan Haas de snelste, voor Greg Van Avermaet. De renner van Katjoesja is ook de nieuwe leider in het klassement.

  Van Avermaet: "Ik zet mijn sprint misschien iets te vroeg in"

  Greg Van Avermaet had drie ritten aangestipt in Oman, maar moest bij zijn eerste poging tevreden zijn met plaats twee. "Jammer. Ik zette mijn sprint misschien net iets te vroeg aan", gaf hij toe.

  "Mijn ploeg leverde uitstekend werk, Bettiol zette zich in de laatste kilometer op kop. Er was veel tegenwind en ik denk dat ik mijn sprint iets te vroeg begin. Op het eind, in die laatste 10-15 meter voel ik Haas komen en gaat hij me nog voorbij. Dat is een beetje spijtig, maar dat hoort ook bij de koers."

  "Er komen nog kansen en het gevoel in de benen is goed. Donderdag probeer ik het gewoon opnieuw en hopelijk zijn de benen dan ook weer goed. Ik blijf er bij, winnen is leuk, maar het belangrijkste werk komt er pas aan in de klassiekers."

  Uitslag rit 2

  1. Nathan Haas (Aus) 168 km in 4u22'15"
  2. Greg Van Avermaet - zelfde tijd
  3. Aleksej Loetsenko (Kaz)
  4. Dries Devenyns
  5. Merhawi Kudus (Eri)
  6. Niki Terpstra (Ned)
  7. Gorka Izagirre (Spa)
  8. Jesus Herrada (Spa)
  9. Fabio Felline (Ita)
  10. Miguel Angel Lopez (Spa)

  Stand

  1. Nathan Haas (Aus) in 8u20'46"
  2. Greg Van Avermaet op 4"
  3. Aleksej Loetsenko (Kaz) 6"
  4. Merhawi Kudus (Eri) 10"
  5. Vincenzo Nibali (Ita) z.t.
  6. Dries Devenyns
  7. Odd Christian Eiking (Noo)
  8. Miguel Angel Lopez (Spa)
  9. Fabio Felline (Ita)
  10. Fabien Doubey (Fra)