• home
 • video
 • pas verschenen

  Vosté schaatst ook 1.500 meter: "Heb het niveau om hier te staan"

  Vosté en Swings schaatsen morgen de 1.500 meter.

  0 / 0
  Naast Bart Swings komt ook Mathias Vosté morgen in actie op de 1.500 meter. De 23-jarige West-Vlaming werd opgevist. "De vorm is er. Op het ijs voelen de benen goed, al moet je natuurlijk de wedstrijd afwachten", blikt de voormalige shorttracker vooruit.

  Mathias Vosté was aanvankelijk niet gekwalificeerd voor de Spelen, maar werd toch nog opgeroepen. "Ik kreeg pas redelijk laat zekerheid, maar op de 500 en 1.000 meter was ik wel eerste reserve. Ik was dus "net niet" rechtstreeks geplaatst, wat jammer is. Maar ik heb het niveau om hier te staan. Op de laatste wedstrijden heb ik schaatsers geklopt die wel direct geplaatst waren", legt de schaatser uit.

  Vosté kreeg gisteren te horen dat ook de 1.500 meter aan zijn programma is toegevoegd. "De trainingen verlopen naar wens. Het gaat steeds beter, zowel technisch als qua snelheid zit het goed. De vorm is er. Op het ijs voelen de benen goed, al moet je natuurlijk de wedstrijd afwachten", zegt hij daags voor zijn olympisch debuut.

  "Mijn verwachtingen? Daar kan ik geen uitspraken over doen. Ik weet het niet goed. Ik heb vooral getraind voor de 500 en 1.000 meter. Het is wel leuk dat ik er nog een extra afstand kan bijnemen. Dat is een goeie voorbereiding."

  Het (winderige) interview met Vosté: