• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Begrijp niet dat Sagan, Kristoff en Degenkolb passen voor de Omloop"

  Van Avermaet: "Na de ritten in Oman rijd ik vaak nog wat extra kilometers".

  Greg Van Avermaet rijdt vanaf morgen de Ronde van Oman als voorbereiding op het openingsweekend. Hij wil graag vertrouwen tanken met een ritzege. "Ik zie drie kansen." De voorjaarsklassiekers zijn uiteraard wel het grote doel. "Het is jammer dat er een paar grote namen niet aan de start zullen staan in de Omloop."

  Greg Van Avermaet rijdt al voor de achtste keer de Ronde van Oman. Hij wil er dit jaar dolgraag eens een rit winnen. "Op één of andere manier is het me hier nog nooit gelukt, maar dit jaar zie ik toch drie ritten die me echt moeten liggen."

  "Ik haalde hier al een paar keer een ereplaats, maar die zege viel nog niet uit de bus. Ik hoop dat ik nu meer geluk heb. Het is soms ook moeilijk in te schatten. In 2015 was het niet echt een parcours voor mij, vorig jaar was ik nog volop in opbouw na mijn blessure en kwam ik nog wat te kort. Nu had ik al een goed gevoel in de Ronde van Valencia."

  De rittenkoers in Oman blijft uiteraard wel maar een voorbereiding op het echte werk in de voorjaarsklassiekers. "Meestal heb ik Oman nog nodig om goed te zijn in dat voorjaar en na sommige ritten malen we met de ploeg dan ook nog enkele kilometers. Als je dan huiswaarts keert met 1100 à 1200 km in de benen heb je goed gewerkt. Een zege is altijd fijn, maar ik heb nu al twee keer na Oman de Omloop gewonnen, dus dan heb je ook een vroege zege te pakken en dat geeft dan wel vertrouwen"

  In het openingsweekend moet Van Avermaet alvast geen rekening houden met drie van zijn concurrenten. Sagan, Degenkolb en Kristoff sturen hun kat. "Dat is ergens wel jammer. Ik begrijp dat ook niet zo goed als klassiek coureur. Het is niet dat er zoveel kansen zijn in het voorjaar op een grote zege en daar hoort de Omloop volgens mij wel bij. Als je dan niet van de partij bent, dan mis je al een kans."