• home
 • video
 • pas verschenen

  Berdych stopt met Daviscup: "Als 32-jarige is rust belangrijk"

  Tomas Berdych won met Tsjechië twee maal de Daviscup.

  Tomas Berdych maakt een eind aan zijn Daviscupcarrière. Dat heeft de Tsjechische tennisser zondag laten weten. "Ik ben zeer gelukkig dat ik mijn land kon helpen aan twee Daviscupzeges".

  Tomas Berdych, in januari nog kwartfinalist op de Australian Open, geeft te kennen een eind te maken aan zijn Daviscupcarrière. "Ik neem afscheid van een heel mooie periode. De Daviscup bracht altijd onvergetelijke momenten met zich mee", zegt Berdych.

  De 32-jarige Tsjech wil nu grotere rustperiodes inlassen. Daardoor past deelname aan de Daviscup niet langer in zijn plannen. "De Daviscup kostte altijd veel energie. Die energie heb ik nu nodig om een vervolg aan mijn carrière te kunnen breien."

  De Daviscupcarrière van Berdych

  Berdych debuteerde in 2003 in de Daviscup. Sindsdien verdedigde hij in 29 ontmoetingen de Tsjechische kleuren. Zelf heeft hij de mooiste herinneringen aan de periode tussen 2012 en 2013. Toen mocht de Tsjechische Republiek, met Berdych dus in de gelederen, twee maal op rij de zilveren oppergaai mee naar huis nemen. In 2012 en 2013 versloeg het in de finale respectievelijk het Spanje van Rafaël Nadal en het Servië van Novak Djokovic.

  De laatste deelname van Berdych (ATP-17) aan de Daviscup dateert al van begin 2016. Toen ging Duitsland voor de bijl met 3-2. Berdych maakte in Hannover onder anderen komaf met de debuterende Alexander Zverev.