• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Caleb Ewan snelt naar de zege in de Clasica de Almeria, Timothy Dupont derde

  Caleb Ewan met zijn 2e zege van het seizoen.

  De Australiër Caleb Ewan heeft de Clasica de Almeria (1.BC) op zijn naam geschreven. In een spurt was hij sneller dan Danny Van Poppel en Timothy Dupont. Voor Ewan is het zijn 2e zege dit seizoen, na zijn winst in de Tour Down Under.

  De 33e editie van de Clasica de Almeria werd gekleurd door een vroege ontsnapping met 7 renners, waaronder onze landgenoot Dries De Bondt. Het zevental reed een bonus van 4'30" bij elkaar, maar op 30km van het einde werd de laatste vluchter door het peloton gegrepen, onder leiding van sprintersploegen Mitchelton-Scott en LottoNL-Jumbo.

  In de lokale rondes brak het peloton helemaal in stukken. Met amper een 80-tal renners trok het peloton naar de finish en zelfs die groep werd in de finale nog uitgedund door een valpartij. Op 2km van het einde kwam alles weer bijeen en moest er gespurt worden voor de overwinning. Ewan boekte moeiteloos zijn 2e zege van het seizoen. Hij volgt op de erelijst de Deen Magnus Cort Nielsen op.

  Wedstrijdbeelden:

  Top 10

  1. Caleb Ewan (Aus) - 4u35'28"
  2. Danny Van Poppel (Ned) - allen zelfde tijd
  3. Timothy Dupont
  4. Hugo Hofstetter (Fra)
  5. Florian Sénéchal (Fra)
  6. Marko Kump (Slo)
  7. Mads Würtz Schmidt (Den)
  8. Carlos Barbero (Spa)
  9. Edward Planckaert
  10. Jon Aberasturi (Spa)