• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Opgelet, leeuw gespot op de olympische skeletonbaan

  Akwasi Frimpong vecht als een leeuw op zijn skeleton.

  Voor de tweede keer in de geschiedenis neemt een Ghanees deel aan de Olympische Winterspelen. Akwasi Frimpong duikt in Pyeongchang naar beneden op zijn skeleton. En dat doet hij met een opvallende helm.

  "Eerste goud voor Ghana"

  Acht jaar geleden in Vancouver nam Kwame Nkrumah-Acheampong deel aan het alpineskiën. Nu heeft Ghana een tweede olympische wintersporter. Akwasi Frimpong (31) doet volgende week mee aan de skeletoncompetitie in Pyeongchang.

  Frimpong kwam op zijn 8e in Amsterdam aan. Als tiener kroonde hij zich tot Nederlands kampioen op de 200 meter. De sprinter mikte op de Olympische Spelen van 2012, maar dat lukte niet. Ook met het Nederlandse bobsleeteam kon hij zich niet plaatsen voor Sotsji 2014.

  Nu is de 31-jarige atleet er wel bij als skeletoni. Frimpong neemt in Pyeongchang deel onder de Ghanese vlag. En daar hoort een stoere helm bij. Op zijn hoofd blinkt een hongerige leeuw.

  Frimpong zal ook vechten als een leeuw. "Ik wil de eerste Ghanees zijn die goud wint", vertelt hij bij de NOS. Pyeongchang komt eigenlijk nog te vroeg, beseft Frimpong. Daarom richt hij zijn pijlen op Peking 2022.

  Vlaggendrager

  De olympische skeletoncompetitie vindt volgende week donderdag en vrijdag plaats. Vanmiddag draagt Frimpong de Ghanese vlag op de openingsceremonie.