• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nummer 6 in het speerwerpen van Peking 2008 plots gestorven

  Jarrod Bannister.

  Jarrod Bannister is op zijn 33e in Nederland overleden. De Australiër woonde en trainde daar. In welke omstandigheden hij gestorven is, is nog niet duidelijk.

  Jarrod Bannister won op de Commonwealth Games van 2010 goud in het speerwerpen. Op de Olympische Spelen van 2008 in Peking eindigde hij op de zesde plaats. Met 89,02 meter is hij de Australische recordhouder.

  In 2013 moest Bannister een schorsing van 20 maanden uitzitten, omdat hij binnen een periode van 1,5 jaar 3 dopingcontroles gemist had. Bannister verweet de Australische bond een manklopende communicatie en slechte procedures.

  Tweet van Australische hordeloopster Sally Pearson: