• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Plus na aanrijding op training: "Moet positief blijven"

  Laurens De Plus moet nog even revalideren.

  Quick-Step-renners Laurens De Plus en Petr Vakoc werden vorige maand op training in Zuid-Afrika aangereden door een vrachtwagen. "Het had veel slechter kunnen aflopen", beseft de 22-jarige Belg.

  "Veel geluk gehad"

  "Ik herinner me niet zo veel van het ongeluk", doet Laurens De Plus zijn verhaal. "Ik lag plots op de grond zonder te beseffen wat er precies gebeurd was. Dan realiseerde ik me dat Petr Vakoc en ik waren aangereden door een vrachtwagen."

  "Het heeft een tijdje geduurd voor we in een ziekenhuis waren, want we waren in een heel klein dorpje. Eenmaal in het ziekenhuis werden we wel heel goed geholpen. Iedereen heeft er alles aan gedaan om goed voor ons te zorgen."

  "Na het ongeluk zijn Petr en ik altijd samen gebleven. Het was wel goed dat ik iemand had om mee te praten, al was het ook moeilijk om te zien dat hij er zo erg aan toe was. We hebben veel geluk gehad. Het had veel slechter kunnen aflopen. Dit wens je niemand toe."

  (lees voort onder foto)

  "Positief blijven"

  "Ik zal de komende weken nodig hebben om nog voort te herstellen. Ik kijk ernaar uit om weer te trainen als ik helemaal genezen ben. Ik moet nu even met krukken lopen en veel platliggen om de druk op mijn bekken tot een minimum te beperken", zegt De Plus.

  "Ik weet dat ik sterker zal terugkeren, zowel mentaal als fysiek. Toch is het erg jammer dat dit gebeurd is. Na mijn val in de Ronde van Lombardije begon ik me eigenlijk weer goed te voelen."

  "Ik voelde dat de vorm aan het komen was. Ik had goeie testen afgelegd in de Bakala Academy en ook op hoogtestage voelde ik me goed. Dit is een serieuze domper, maar ik moet vooruit blijven kijken en positief zijn. En dat zal ik ook doen."

  Petr Vakoc kan al genieten van een ijsje: