• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Britse atleet Nigel Levine voorlopig geschorst na positieve dopingtest

  Nigel Levine (archief) wordt voorlopig geschorst.

  De Britse atletiekbond heeft meegedeeld dat 400m-specialist Nigel Levine een voorlopige schorsing kreeg opgelegd. In december maakten de Britse media gewag van het gebruik van clenbuterol, een geneesmiddel om astma te behandelen.

  De Britse bond maakte vandaag enkel bekend dat bij een dopingcontrole van Levine een verboden middel werd ontdekt. "Op basis van de IAAF-regelgeving volgt een voorlopige schorsing."

  Op een zitting van UK Anti-Doping mag Levine nog toelichting geven bij de positieve dopingtest.

  Levine behoorde tot het Britse 4x400m-team in Rio 2016. In januari 2017 werd hij slachtoffer van een motorongeval. De Europese aflossingskampioen van 2014 hernam in april de trainingen, maar trad sindsdien niet meer aan in competitie.

  De 28-jarige Levine kroonde zich in 2014 met het Britse 4x400m-team tot Europees kampioen. Op het EK in Zürich kwam hij in actie in de reeksen, niet in de finale. Verder behaalde Levine in 2012 met de Britse 4x400m-ploeg zilver op het EK in Helsinki, achter België. Ook indoor behaalde hij op de 4x400m enkele successen, met een eerste stek op het EK in 2013 en drie podiumplaatsen op een WK.