• home
 • video
 • pas verschenen

  Knokpartij met entourage van Cant na wereldtitel

  Na de podiumceremonie kwam het tot een handgemeen.

  De wereldtitel van Sanne Cant heeft voor haar entourage een wrange nasmaak gekregen. Het kwam tot een stevig handgemeen met onder meer de broer van Cant en teammanagers Philip en Christoph Roodhooft. Ook bondscoach Sven Vanthourenhout was er bij betrokken.

  Volgens onze informatie wilden de broer van Sanne Cant en haar mecanicien de nieuwe wereldkampioene feliciteren met haar tweede wereldtitel, maar het duo beschikte niet over het juiste pasje om de zone van het podium te betreden.

  De bewakingsagenten wilden het duo niet tot bij Cant laten gaan en de bemiddelingspoging van teammanagers Philip en Christoph Roodhooft had een averechts effect. Het kwam tot een knokpartij waarbij rake klappen werden uitgedeeld. 

  Philip Roodhooft werd opgepakt en meegenomen naar het politiekantoor van Maastricht. "Maar hij werd meteen losgelaten. De politie heeft zich verontschuldigd en heeft gezegd dat het om een spijtig voorval gaat", reageert Christoph Roodhooft bij onze redactie.

  "Bebloede lip van Philip sprak boekdelen"

  Koen Monu, lid van het organisatiecomité, geeft meer uitleg bij Sporza. "Ik werd bij het incident geroepen toen het aan de gang was", klinkt het.

  "Ik was er niet van bij het begin bij, maar ik vond het zeer verregaand dat Philip Roodhooft en zijn vrouw in de boeien werden geslagen en naar het politiekantoor werden gevoerd. Zij zijn intussen weer op hun hotel, maar Philips bebloede lip sprak boekdelen."

  "Ik zit in de organisatie en ik heb uitgelegd dat ik niet kan geloven dat Philip of Christoph agressief is geweest nadat ze juist hun wereldkampioene op het podium hadden zien staan. Het is niet alledaags dat je wereldkampioen wordt en dat je 10 minuten later alles naar nul ziet vallen."

  Roodhooft: "Blauw oog en dikke lip en kaak"

  Philip Roodhooft liet later op de avond weten dat hij een klacht indient tegen de security. Samen met zijn vrouw deed hij zijn versie van de feiten op het politiekantoor van Maastricht, waar de politie zich verontschuldigde.

  Roodhooft kreeg bij de schermutselingen een klap vol in het gezicht. "Het was abnormaal agressief", reageert hij. "Zelfs Sven Vanthourenhout werd hard aangepakt en ook Peter Van den Abelee van de UCI, die probeerde tussen te komen."

  "Mijn versie werd op het politiekantoor bevestigd door verschillende getuigen. Er werd geen proces-verbaal opgesteld. De politie heeft zich verontschuldigd en heeft mijn vrouw en mij weer naar het hotel gebracht."

  "De security was echt zeer agressief. Ik heb een blauw oog, een dikke lip en een dikke kaak. Dit kan ik niet zomaar laten passeren en ik dien dan ook een klacht in."