• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische junioren na WK-veldrit: "Melkzuur, melkzuur en melkzuur"

  Kuypers was een tijdje in strijd voor de medailles.

  Het lastige WK-parcours in Valkenburg kroop in de benen van de junioren. "Toen ik boven op de brug kwam, had ik melkzuur tot achter mijn oren", vertelde Gerben Kuypers, met zijn 8e plaats de beste Belg.

  Kuypers: "Heel zwaar deel richting de finish"

  De modder en de vele loopstroken waren bij de junioren een helse beproeving. "Vooral het deel tussen de 2e materiaalpost en de finish is heel zwaar", reageerde Gerben Kuypers (8e en beste Belg).

  "Na een loopstrook moet je dan ook nog eens de brug oplopen. Toen ik daar bovenkwam, had ik melkzuur tot achter mijn oren."

  "Mario en Angelo De Clercq riepen me tijdens de wedstrijd toe dat ik zeker kon meestrijden voor het podium. De laatste ronde was er uiteindelijk een beetje te veel aan. Maar een 8e plaats op een WK is ook niet slecht."

  Bellens: "Benen liepen vol met melkzuur"

  Ook de Belgische hoop Jarno Bellens (14e) had last van melkzuur. "Tijdens de eerste ronde ging het nog goed", zei Bellens. "Maar zodra ik moest lopen, liepen mijn benen vol met melkzuur."

  "Het liep voor geen meter meer. Door mijn snelle start had ik mezelf wat opgeblazen, het is een parcours waarop je goed moet indelen."