• home
 • video
 • pas verschenen

  Carton staat voor comeback: "Ik zal goed afzien"

  Louise Carton is klaar voor haar return.

  Louise Carton maakt op 11 februari haar comeback in het veld in de CrossCup-manche in Rotselaar. De atlete kwam het voorbije half jaar niet in actie.

  Voor Louise Carton wordt de CrossCup in Rotselaar haar eerste wedstrijd sinds augustus. Ze sukkelde met vermoeidheid en een enkelblessure. Carton is blij dat ze opnieuw haar spikes kan aantrekken, maar ze tempert wel meteen de verwachtingen.

  "Ik verwacht vooral dat ik goed zal afzien", lacht ze. "Ik ben nog maar sinds begin januari de intervaltrainingen aan het opbouwen, dus het wordt even afwachten of ik dat al kan omzetten in een wedstrijd."

  Afgelopen zomer kon Carton zich niet plaatsen voor het WK atletiek in Londen, en dat kostte haar haar profcontract bij de Vlaamse overheid. Dit winterseizoen mikt ze vooral op het BK veldlopen in Laken op 24 februari.