• home
 • video
 • pas verschenen

  16-jarig toptalent zit in preselectie van nationale ploeg

  Eddy Casteels kijkt naar de jeugd.

  De Belgian Lions spelen eind februari 2 matchen in de voorronde van het WK. De amper 16-jarige Haris Bratanovic is een opvallende naam in de preselectie.

  De Belgische basketbalmannen nemen het op 23 februari op tegen Bosnië, twee dagen later staat de wedstrijd tegen Frankrijk op het programma. Bondscoach Eddy Casteels heeft vandaag zijn preselectie voor die twee interlands bekendgemaakt.

  Sam Van Rossom is er niet bij, want de guard van Valencia is out met een rugblessure. Casteels kan wel opnieuw een beroep doen op Quentin Serron en Jonathan Tabu, die voor het eerste luik van de kwalificaties geblesseerd waren. Ook Matt Lojeski zit in de voorselectie.

  De opvallendste naam in de preselectie van 24 spelers is die van Haris Bratanovic (2,08m). De amper 16-jarige speler van derdeklasser Falco Gent geldt als een van de grootste talenten in het Belgische basketbal.

  Preselectie Belgian Lions

  Akyazili Thomas, Bako Ismael , Boukichou Khalid, Bratanovic Haris, De Zeeuw Maxime, Deroover Terry, François Xavier , Gillet Pierre-Antoine, Gorgemans Amaury, Kesteloot Vincent, Lambrecht Tim, Lasisi Elias, Libert Alexandre, Lojeski Matthew, Loubry Domien, Mwema Jean-Marc, Obasohan Retin, Salumu Jean, Schwartz Loïc, Serron Quentin, Tabu Jonathan, Troisfontaines Olivier, Tumba Kevin, Vanwijn Hans