• home
 • video
 • pas verschenen

  Berings loopt WK-minimum in Gent: "Er komen mooie dingen aan!"

  Eline Berings kan al op haar 2 oren slapen.

  Eline Berings kan al wat rustiger ademhalen, want ze verzekerde zich op het Vlaams Kampioenschap atletiek in Gent van deelname aan het WK indoor. Berings liep de reeksen van de 60 meter horden in 8"12.

  Eline Berings kan in zaal altijd ietsje meer dan outdoor. Ze is dan ook een vaste waarde op de grote indoortoernooien. Ook op het WK indoor in Birmingham zal Berings erbij zijn, voor de 5e keer al.

  Berings voldeed op de Vlaamse Indoorkampioenschappen in Gent aan de limiet in de reeksen van de 60 meter horden. Met 8"12 bleef ze 2 honderdste seconde onder de gevraagde tijd.

  De finale werd een afknapper, want Berings was te snel weg uit de startblokken (naar eigen zeggen eigenlijk te traag, zie tweet) en werd gediskwalificeerd.

  "Er is nog ruimte voor progressie"

  "Met die limiet ben ik uiteraard heel tevreden", reageerde Berings na afloop. "Ook over de tijd ben ik enerzijds wel tevreden, maar ik zie ook dat er nog ruimte is voor progressie. Het was zeker geen ideale koers."

  "Met het WK-ticket op zak hoopte ik in de finale nog een stukje sneller te gaan, maar helaas werd ik teruggefloten. Ik vind het nog altijd raar, want ik had absoluut niet het gevoel dat ik te snel weg was. Maar goed, de limiet was uiteindelijk het belangrijkste vandaag."

  VIDEO: De race van Berings