Ga naar de inhoud

Wallays soleert naar de ritzege in de Ronde van San Juan

 za 27 januari 2018 23:19
Wallays hield nipt stand.
Lotto-Soudal heeft ook in de Ronde van San Juan een overwinning te pakken. Jelle Wallays overleefde de vlucht van de dag.

Een kopgroep van 17 renners wilde het de sprintersploegen lastig maken. Quick-Step Floors stuurde met Iljo Keisse een pion mee, maar ook Lotto-Soudal had met Jelle Wallays een vertegenwoordiger in de ruime leidersgroep.

Het verschil bleef in de slotfase beperkt, maar een massasprint kwam er niet. In de slotkilometers liet Wallays zijn medevluchters in de steek. De Lotto-Soudal-renner werd nog bijna gegrepen, maar bracht zijn solo tot een goed einde.

De Belgische ploeg is uitstekend aan het seizoen begonnen. André Greipel won twee ritten in de Tour Down Under, Tim Wellens won gisteren op Mallorca en Jelle Wallays zorgde vandaag dus voor een vierde overwinning.

"In zulke omstandigheden kan ik sterk uit de hoek komen"

"Het was lange tijd koers. We wilden een waaier maken, maar plots was er een man of 20 weg en ik ben meegeschoven. Ik heb redelijk veel werk gedaan, maar als iedereen evenveel werkt in zulke omstandigheden, dan kan ik sterk uit de hoek komen", reageert ritwinnaar Jelle Wallays bij Sporza.

"Ik zag de laatste 2 kilometer iemand dichter komen, maar ik moest 420 watt aanhouden, bergop iets meer. Dat was genoeg. Op de meet telt het, hé."

"Ik ben iemand die veel werkt voor de ploeg. Ik heb in elke rit iedereen al goed afgezet. Vandaag was het mijn beurt en ik heb het kunnen afmaken."

De ontknoping van de 6e etappe

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag 6e rit

  1. Jelle Wallays - 153 km in 3u15'28"
  2. Robigzon Oyola (Col) - op 2"
  3. Travis McCabe (VS) - z.t.
  4. Iljo Keisse
  5. Eduardo Sepulveda (Arg)
  6. Miguel Angel Rubiano (Col)
  7. Gerardo Tivani (Arg)
  8. Eugenio Alafaci (Ita)
  9. Fausto Masnada (Ita)
  10. Mattia Bais (Ita) - 8"

Stand na rit 6:

  1. Gonzalo Najar (Arg) - in 19u03'43"
  2. Oscar Sevilla (Spa) - op 51"
  3. Filippo Ganna (Ita) - 1'11"
  4. Rodolfo Torres (Col) - 1'41"
  5. Rafal Majka (Pol) - 2'00"
  6. Tiesj Benoot - 2'01"
  7. Omar Mendoza (Col) - 2'11"
  8. Dayer Quintana (Col) - 2'58"
  9. Konstantin Sivtsov (WRu) - 3'19"
  10. Rémi Cavagna (Fra) - 3'26"