• home
 • video
 • pas verschenen

  Aanvoerster Leys en Courtois stoppen bij Yellow Tigers, sabbatjaar Van Hecke

  Charlotte Leys en Valérie Courtois maakten heel wat successen mee.

  Groot nieuws uit de hoek van de nationale vrouwenploeg. Enkele grote namen haken af: aanvoerster Charlotte Leys (28) en Valérie Courtois (27) houden het voor bekeken, Lise Van Hecke (25) neemt een break van een jaar.

  Het nieuws werd vanochtend op een persconferentie van de Belgische bond bekendgemaakt.

  "De Yellow Tigers nemen afscheid van Valérie Courtois en Charlotte Leys, twee absolute sterkhouders, die de afgelopen jaren betrokken waren bij het succes van de Tigers en het stabiele parcours op hoog niveau", luidt het. 

  Waarna de opsomming van de successen volgt: zilver op de Euro League, Final Six van de World Grand Prix, 2 jaar in de hoogste poule van de Grand Prix, 11e op het WK 2014 en brons op het EK 2013.

  Van Hecke past voor 1 jaar, Aelbrecht en Heyrman parttime

  Lise Van Hecke vindt het tijdelijk welletjes: "Van Hecke kiest ervoor om een jaar over te slaan en haar lichaam een zomer rust te gunnen. Ze zal in 2019 bekijken of ze zich opnieuw engageert."

  En bondscoach Gert Vande Broek moet nog meer puzzelen, want "Freya Aelbrecht en Laura Heyrman zullen een deelprogramma afwerken".

  Voorts raakte ook bekend dat Vande Broek met Sarah Smits en Frauke Dirickx 2 ex-Yellow Tigers aan zijn staf mag toevoegen.

  Vanaf 4 mei begint de nationale vrouwenvolleybalploeg aan haar zomercampagne: hét doel is zich eind augustus plaatsen voor het EK 2019. Dat is voor het eerst in 4 landen: Tsjechië, Hongarije, Polen en Turkije. In de EK-voorronde speelt België tegen Israël, Slovenië en IJsland. De top 2 stoot door.

  In juni en juli kennen de Belgen zich meten met 15 andere toplanden in de FIVB Nations League, de vroegere hoogste poule in de World Grand Prix.

  Mislukt 2017

  De Tigers hebben een ontgoochelend 2017 achter de rug: ze slaagden er niet in zich te kwalificeren voor het WK 2018 en verloren op het EK in Azerbeidzjan hun 3 groepsduels.

  Tweet: